Hlavní navigace

BitFenix Shinobi XL: urostlejší skříň stále s ostře řezanými rysy

20. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na trhu počítačových skříní zatím jen krátce působící tchajwanská společnost BitFenix představila novinku, založenou na oblíbené skříni Shinobi. Je jí Shinobi XL sdílející všechny její důležité hlavní prvky, zejména velmi rovný vzhled s ostrými hranami. Především u rohů je téměř na místě dávat si pozor, aby nedošlo při pohybu kolem skříně ke zranění.

V přední části skříně není takřka nic, jen záslepky pro pět 5,25" pozic a logo výrobce. Všechny konektory a tlačítka pro spínání/restart jsou totiž nahoře. Stejně tak i obě bočnice jsou rovné, bez výstupků, oken, perforací a podobných kazů. Skříň je tak opravdu „čistá“, což mnoho uživatelů poteší. Konektivita zahrnuje čtyři USB 3.0, jeden čistě napájecí USB pro nabíjení malých zařízení a dvojici 3,5mm audio jacků.

Skříň BitFenix Shinobi XL

Hlavní nevýhodou původní Shinobi byly menší rozměry, což nyní výrobce napravuje zvětšením na 570 × 245 × 557 mm. Díky tomu skříň pojme i základní desky v rozměru XL-ATX a grafické (či jiné) karty o délce až přes 37 cm (i při nevyjmutém diskovém koši). Zvýšil se také počet pozic, zmíněno již bylo pět 5,25", dále to je sedm 3,5". Konverzí lze získat až osm 2,5".

Skříň BitFenix Shinobi XL

Kvalita zpracování alespoň dle fotografií vypadá dobře; BitFenix sice nespecifikuje hmotnost, s ohledem na sedm kilogramů u menší sestřičky by však mělo být u XL dosaženo oněch devíti kilogramů. To už je hodnota, na které lze začít velkým skříním říkat kvalitní. Samozřejmostí jsou gumou manžetované perforace pro hadice vodního chlazení (celkem čtyři) a správu kabelů.

Skříň BitFenix Shinobi XL

Standardem dnes je dole umístěný zdroj a disky upevněné v lyžinách. Koš lze otočit (např. pro lepší přístup hadic) anebo úplně vyjmout (pojme tak radiátor). Chlazení obstarává 23cm ventilátor vepředu (možno vyměnit za tři 12cm), dva 12cm dole (neosazené z výroby), dva 23cm nahoře (jeden osazen, možno výměny za tři 12cm) a jeden 12cm vzadu (pozice pojme až 14cm).

Skříň BitFenix Shinobi XL

Skříň dorazí na trh v březnu za doporučenou cenu 140 Eur (v přepočtu přes 3500 Kč).

CS24

Pozicovatelný diskový koš skříně BitFenix Shinobi XL

Zdroj: techPowerUp