Hlavní navigace

BlackBerry představilo testovací smartphone pro BlackBerry 10

3. 5. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

Právě dnes končí akce s názvem BlackBerry World 2012, na které se každoročně sjíždějí vývojáři a příznivci kanadských ostružin.

Hlavním bodem konference bylo představení nové verze systému BlackBerry 10 a zároveň prvního vývojářského telefonu, jež běží na novém OS. Protože jsou vývojáři stále ve stádii alfa verze, prohlédnout si zatím můžeme jen kostru systému. Vše, co je zatím k dispozici si můžete prohlédnout na screenshotech a videích níže.

Samotné zařízení, které nyní bylo oficiálně představeno se objevilo již minulý týden na uniklých fotografiích. V té době však bylo pokládáno za první dostupné zařízení s touto verzí systému. BlackBerry nyní vše uvedlo na pravou míru a oznámilo, že se jedná o testovací zařízení pro vývojáře, které se pravděpodobně nikdy nedostane do běžného prodeje.

BlackBerry Dev Alpha Unit je velmi podobné tabletu BlackBerry Playbook. Rozdílem jsou samozřejmě zmenšené rozměry. Nabízí displej s úhlopříčkou 4,2“ s rozlišením 1280 x 768 pixelů. Výsledkem je jemnost displeje 356 PPI. Z technických specifikací je dále známá kapacita operační paměti 1 GB a interní paměti s hodnotou 16 GB. O procesoru či typu displeje zatím nepadlo jediné slovo.

Ohlasy vývojářů a novinářů, kteří měli možnost krátkého vyzkoušení testovacího stroje jsou velice pozitivní. Kladně je hodnocen především ultra jemný displej, který strčí do kapsy jak Retinu iPhonu, tak 342 PPI nedávno testované Sony Xperie S. I když se jedná o telefon větší úhlopříčky, dle slov kolegů z Crackberry.com se jedná o příjemné zařízení, vedle něhož vypadá iPhone jako prcek, ale stále se ještě drží velice dobře.

KL24

BlackBerry 10 BlackBerry 10 BlackBerry 10 BlackBerry 10 BlackBerry 10 BlackBerry 10 BlackBerry 10 BlackBerry 10

Zdroj: Crackberry.com