Hlavní navigace

Blíží se předávání Oscarů, filmoví piráti mají žně

14. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stařilo 24 hodin a nejnovější tarantinovku Django Unchained (Nespoutaný Django) si na torrentových sítích stáhlo půl milionu uživatelů. Opět unikla některá z kopií, která směřovala k akademikům rozhodujícím o filmových cenách. A nezůstalo jen u Tarantina. Například Hobita si už stáhlo přes dva miliony lidí.

Nejnovější pecky na vašich oblíbených torrentech
Nejnovější pecky na vašich oblíbených torrentech

Filmy k recenzím zasílají samotná filmová studia. Dříve tak činila na VHS, pak na DVD, teď často volí i online cesty, aby měla kopie co nejvíce pod kontrolou a nehrozil jejich únik. Ale ani to piráty neodradí. Není však jasné, jestli kopie  určené pro členy americké Akademie filmového umění a věd někdo z nich zveřejňuje vědomě, nebo to má na svědomí nějaký vykutálený příbuzný či vzdálený útočník. Každopádně platí, že žádná ochrana piráty nezastaví.

Kopie uniklé ze studia najdete na síti označené jako DVDSCR (DVD Screener). Vyznačují se dobrou kvalitou obrazu a zvuku (ale ne jako originální DVD), občas se v obraze objevuje varovný text nebo se na chvíli ztratí barvy. Zkrátka aby film byl co nejvíce znehodnocen, ale zároveň recenzentům nezkazil výsledný dojem.

 

MMF24

Mimo Hobita a Djanga nedávno jako DVDSCR unikly také kopie Anny Kareniny, Bídníků, Skyfallu, Zero Dark Thirty nebo filmu Terapie láskou. Všechno filmy s oscarovými nadějemi.

Zdroj: TorrentFreak