Hlavní navigace

Bontonland už brzy začne prodávat digitální hudbu. Pro začátek s půl milionem skladeb

20. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední půlrok si čeští fanoušci hudby nemohou moc stěžovat. Pomalu se jim dostává komfortu, který si užívají i na západě. Apple u nás spustil iTunes Music Store, přišel MusicJet, povedený Supraphonline a nedávno také Deezer. Vlastní obchod má v řádu týdnů spustit i Bontonland.

Jak informuje deník E15, pro začátek počítá největší síť obchodů s hudbou, filmy a hrami s nabídkou 500 000 skladeb od velkých (Sony Music, Universal Music, EMI) i menších vydavatelů. Počet skladeb je zajímavý s ohledem na Supraphonline (44 500 skladeb), ale proti iTunes Music Storu (20 milionů), MusicJetu (1,5 milionu) nebo Deezeru (13 milionů) je to málo.

Bontonland

Bontonland chce přitáhnout mladší uživatele, kteří preferují digitální formáty pro kapesní přehrávače a mobily místo CD. V tuto chvíli běží obchod v beta testu, ostrá verze bude spuštěna někdy na počátku dubna.

Trochu mě ale děsí vyjádření majitele Bontonlandu Leška Wronky. „Naše ceny by se měly pohybovat někde mezi cenami hudby na iTunes a fyzických nosičů.“ Proč by pak někdo kupoval hudbu z menšího katalogu, která jen navíc dražší?