Hlavní navigace

Budoucnost je Fusion

19. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

AMD spustilo novou marketingovou kampaň s hlavním heslem „The Future is Fusion“. Vy jiste víte, že projekt Fusion má v jednom balení spojit x86 procesor a grafické jádro. Nyní je to ale ještě mnohem více, jak tvrdí tisková zpráva AMD. Já jsem bohužel v záplavě hezkých slovíček jako „inovace“, „kooperace“ a „nová generace“ neodhalil, co přesně to má být. Minimálně jednu konkrétní podobu ale Fusion přeci jen má: je to nová softwarová utilita pro majitele procesorů AMD.

Jelikož procesor AMD nevlastním, nejsem programu Fusion for Gaming hoden. Musí mi tedy stačit zkušenosti, které nasbírali kolegové z Anandtechu. Utilita, která je momentálně ve fázi betaverze, vyžaduje nejen procesor od AMD, ale také grafický akcelerátor od ATI. Pouze takto věrní zákazníci AMD mohou využít automatického přetaktování. Míra přetaktování závisí na teplotách komponent, proto dobře chlazený počítač získá více výkonu navíc.

CS24

Fusion for Gaming umí ještě něco: vypínat aplikace a služby operačního systému, které při hraní nepotřebujete. Při deaktivaci herního módu se frekvence procesoru a grafického čipu vrátí na standardní hodnoty a vypnuté aplikace a služby se automaticky znovu spustí. Ať už si o diskriminaci uživatelů nevlastnících platformu AMD + ATI myslíte cokoliv, jisté je, že AMD se konečně podařilo marketingově využít sloučení s ATI a dát zákazníkům k této kombinaci hardware nějakou malou, leč hmatatelnou třešničku na dortu jako bonus.

Program Fusion for Gaming si můžete stáhnout na stránkách AMD GAME!.

Autor článku