Hlavní navigace

Časopis 100+1 už vychází i pro Android. Funguje na mobilu i tabletu

13. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme psali, kterak je náš sesterský časopis dostupný i na menších obrazovkách iPhonu a iPodu Touch, a dnes konečně vyšla slibovaná čtečka pro Android. Můžete ji stahovat z Play Storu. Stejně jako verze pro iOS je postavená na publikačním systému Triobo, díky tomu vypadají časopisy na obou platformách stejně a totožně se i ovládají. Fungují v nich efektní animace, fotky ve vysokém rozlišení, vložená videa a také jiné online prvky (boxík s Twitterem). Text je díky formátu HTML5 vektorový, takže vždy krásně ostrý při libovolném zvětší stránky.

Čtečka 100+1 zahraniční zajímavost má jedno hlavní omezení. Funguje jen s Androidem ve verzi 4.0 a vyšší. Což už dnes není zásadní problém, podle statistik Googlu sem spadají přibližně dvě třetiny všech aktivních zařízení. Moderní tablety pak úplně všechny. Čtečka ale dobře funguje i na mobilech. Výhodou je moderní hardware: alespoň gigahertzový procesor, rychlá vnitřní paměť telefonu nebo microSD karta, více dostupné RAM a také co největší rozlišení displeje (ideální alespoň 480 × 800 px).

 

Aplikaci jsem otestoval na Nexusu 4 a fungovala bez problémů. Díky 4,7" displeji a rozlišení 768 × 1280 px byly stránky čitelné i ve formátu na výšku, byť jsou písmenka drobnější. Při otočení na šířku už je čtení bez problémů. Stránky lze samozřejmě také zvětšit poklepáním nebo gestem.

MMF24

Nejlepší bude, když si aplikaci vyzkoušíte sami. První číslo je zdarma, takže můžete sami ověřit, jak se bude číst zrovna na vašem zařízení. Ve čtečce zatím nefunguje předplatné, takže další čísla si případně musíte koupit jednotlivě. Jedno vydání je za 34,99 Kč. Platí se skrz interní Google Wallet (Peneženku) jako v Play Storu.

100+1 na mobilu s Androidem

100+1 na tabletu s Androidem

 

Autor článku