Hlavní navigace

Catalyst 10.9 s podporou Internet Exploreru 9 (Direct2D)

16. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Září se nám nestačilo ani pořádně přehoupnout do své druhé poloviny a už Andrew Dodd z AMD e-mailem upozorňuje na novou WHQL verzi balíku ovladačů pro ATI AMD Radeon. Jelikož se nám blíží vydání prohlížeče Internet Explorer 9 s GPU akcelerací (Direct2D) a k dispozici je už jeho beta verze, tak se jedna z podstatnějších změn týká právě jeho. AMD přinejmenším otestovala kompatibilitu a umožňuje vyzkoušet si funkčnost s vaším systémem a grafickou kartou na stránce se AMD Space Command. Ta využívá právě Direct2D a HTML5.

Pokud po HD
videu pustíte běžný SD obsah, UVD se vrátí na běžné frekvence (mezi
opravami chyb), Adobe Flash Player nebude zlobit po probuzení počítače
ze spánku a ještě je tu podpora linuxové distribuce RHEL 6. Catalyst
10.9 by měly být nově distribuovány a aktualizovány také přes Steam.


Hráči vlastnící jedinou grafiku od AMD, se tentokrát nějakých významnějších růstů nedočkají. Výrobce uvádí, že v benchmarku Stalker: Call of Pripyat se majitelé Radeonů HD 5800 (jak single, tak CrossFireX) mohou dočkat až 20% zrychlení při zapnuté kombinaci Enhanced full dynamic lighting (DX11) a anti-aliasingu, pro řadu HD 5700 byly někde naměřeny max. 12% nárůsty. Snad se zrychlení netýká jen benchmarku (jak uvádí seznam změn), ale i samotné hry. O 4-6 % zrychlil na Radeonech HD 4800 a 5000 také OpenGL Riddick: Dark Athena.

MMF24

Máte-li dvě a více GPU Radeon spojeny v Multi-GPU konfiguraci CrossFireX, pak pro vás AMD nachytalo aktualizaci profilů pro hry Aliens vs. Predator, Battlefield: Bad Company 2, F1 2010 a úplně nový pro Kane & Lynch 2. CrossFire už má správně fungovat i ve StarCraft II a v této hře je možné zapnout (in-game) anti-aliasing. Ve Final Fantasy XIV už CrossFire neznamená pokles výkonu (negativní škálování je hezký výraz), opravy chyb se týkají znovu i Riddicka a World of Warcraft.

Nové ovladače můžete diskutovat a více se o nich dozvědět v diskuzním fóru EHW

Stažení Catalyst 10.9

Aplikační profily CrossFireX

Celý balík s Catalyst Control Center

Autor článku