Hlavní navigace

CeBIT 2008: Enermax, Cooler Master, Akasa

6. 3. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Enermax

Enermax

Když se řekne Enermax, většina z nás si asi vybaví zdroje od tohoto výrobce, zejména pak oblíbenou řadu Liberty s modulární kabeláží. Jak ale společnost dokázala na CeBITu, její nabídka sahá dál, než jen ke zdrojům. Pojďme se tedy podívat na její stánek.

 

Vlevo zdroj Infiniti, vpravo MODU82+ s modulární kabeláží a vysokou účinností. Enermax měl u svého stánku několik předváděcích sestav, které byly napájeny viditelně umístěnými zdroji vlastní výroby:

 

 

Napájení ale evidentně není jedné odvětví podnikání Enermaxu...

 

 

Hledáte naprosto obyčejnou kancelářskou klávesnici? Pro vás je určena Enermax Aurora. Využijete 10 nastavitelných kláves a kovovou konstrukci, o kterou si můžete opřít zápěstí? Pro vás je "high-endová" klávesnice Enermax Caesar. Jste zvyklí psát na notebooku a klasická klávesnice vám najednou "nesedí"? Zkuste Enermax Micro Aurora - desktopovou klávesnici, která napodobuje rozložení kláves u notebooků a jako bonus má klávesy pro rychlé ovládání kancelářských aplikací.

Ze stejného materiálu jako opěrná konstrukce Enermaxu Caesar, tedy z černě natřené jemné kovové mřížky, je vyroben externí box na 3,5" harddisk Jazz. Ostudu na stole vám neudělá a v případě pádu z výšky funguje kovová mřížka jako deformační zóna.

Dále zde máme skříně z řad Phoenix a Bahia:

 

 

 

 

A nakonec si prohlédneme ještě větráky Enermax Twister.

 

Důmyslný tvar lopatek větráků zřejmě napomáhá jejich účinnosti. Buď to, nebo je to jenom pro efekt...

CoolerMaster

CoolerMaster

U stánku CoolerMasteru je k vidění skříň Cosmos S, kterou bychom minimálně podle počtu 5,25" pozic mohli zařadit do kategorie bigtowerů. Case má přední větrák jako sání, větráky vzadu a na vrchu slouží jako výfuk.

 

Chladiče Hyper Z600 pro procesory, v hliníkovém a měděném provedení.

O rozvod tepla se stará celkem 12 heatpipes.

 

High-endové řešení pro chlazení procesorů se jmenuje V8. Skládá se celkem ze čtyř bloků žebrování, uprostřed je větrák, který žebry prohání vzduch.

Akasa

 

Akasa

Firmu Akasa známe jako výrobce skříní a zdrojů. Ani jedno na CeBITu nechybí.

 

Bigtower Akasa Infiniti. Uvnitř je pochopitelně zdroj Akasa a chladič procesoru je také z vlastní dílny.

Akasa Enigma je skříň pro mATX desku, 2,5" disk a tenkou optickou mechaniku, podle výrobce může takový systém posloužit například jako obývákové PC, ovšem bez schopnosti přehrávat HD video.

 

Chladič procesorů Blue Aurora je věrný osvědčené "kolmé" konstrukci.

Vortexx Neo je chladič pro grafické karty, který vyfukuje teplý vzduch ven ze skříně. Z těchto fotografií to není moc dobře poznat, ale v plastu pod větrákem jsou otvory, kterými část vzduchu může proudit směrem k MOSFETům karty.

Akasa přivezla na CeBIT zdroj se jmenným výkonem 1200 wattů. Speciálně je určen pro sestavy se čtyřmi grafickými akcelerátory. Zdroj má 9 PCI Express napájecích konektorů a celkem 6 nezávislých 12V větví. Výrobce se také chlubí účinností nad 80%.

 

MMF24

K vidění jsou zde ale i levnější modely. Vyobrazený kousek z řady Essential Power je certifikován pro odběr 350W.

Tím končí naše exkurze na stánek Akasy i celý tento článek. Zatím se můžete těšit na další reportáže, v jednom z příštích článků se můžete těšit například na podrobnosti o čipsetu AMD 780G.