Hlavní navigace

CeBIT 2011: Když se PC skříně stanou uměním (Lian Li)

9. 3. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Milovníci hliníku a návrhu luxusních skříní v Hannoveru ukázali několik nových modelů. Odvaha určitě nechyběla. Koneckonců na střídmější a levnější skříně má Lian Li značku Lancool. Začneme prohlídkou skříně, která sice není úplnou novinkou, zato ji nemůžete přehlédnout. PC-X2000F je full tower, do jehož skoro 70 cm výšky nacpete už velkou spoustu komponent.



PC-V1020 byla uvedena někdy loni v létě a je pokračovatelem řady, které proslula třeba typickými „kolečky“ nebo pozicí snad vůbec nejdražší běžně prodávané PC skříně své doby. Skříň má už také svého většího sourozence v podobě 10 000 Kč stojícího full toweru PC-V2120.

Největší pozornost však poutalo oživení nápadu šnečí skříně: PC-U6B není už tak vysoká jako v začátcích EHW recenzovaná PC-777B, o to je ale možná krásnější. A že je pouze pro micro ATX? Při dnešním výběru a vybavenosti desek tohoto formátu to ani moc nevadí.




WT100

Lian Li na CeBITu představila ale také praktičtější skříně: malou PC-V700F, velkou PC-80N (možná nástupce PC-A77) a střední PC-Z60. Všechny najdete pěkně vyfoceny a odkazovány ve fórech XtremeSystems a PakGamers.

Chcete-li se dozvědět trochu více o tom, jak Lian Li navrhuje a promýšlí skříně, pročtěte si některou z našich recenzí: