Hlavní navigace

CeBIT 2013: Co se do koše nevešlo a galerie hostesek

13. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste někdy byli na výstavišti v Hannoveru, jistě mi dáte za pravdu, že jeho rozloha není zrovna malá. To je samozřejmě výhoda, pokud máte obrovské množství vystavujících. Díky rozdělení do jednotlivých hal je pak můžete uspořádat do logických rámců a nenutit tak návštěvníkovi něco, co nechce vidět.

Bohužel je CeBIT rok od roku o něco chudší (alespoň co se okruhu našich magazínů týče) a zajímavých pavilonů (hal) tak ubývá. Výrazně jsem letos postrádal významné výrobce základních desek a grafických karet – Asus i Gigabyte se zkrátka rozhodli neúčastnit.

 

Loni jsem se ani neobtěžoval udělat si kompletní obchůzku, letos jsem si řekl, že tak učiním a třeba snad najdu něco, co by vás mohlo zaujmout. Teď už s jistotou mohu říct, že jsou místa, která už nikdy více vidět nepotřebuji. V šesti či sedmi pavilonech totiž najdete zvláštní věci – pavilon věnovaný hledání práce či německým vládním strukturám, jiný zase pračkám a lednicím.

Je zde zkrátka patrná sestupná tendence výstavy jako celku. Buďme ale vděční za to málo, co ještě máme – nelze říct, že nad CeBITem můžeme zlomit hůl a pohřbít jej jako tuzemský Invex. Na následujících řádcích najdete spíše střípky, které mě nějakým způsobem potěšily či překvapily.

CeBIT vzdušný

Poměrně velkou fanouškovskou základnu si získaly různé dálkově ovládané helikoptéry a podobná zařízení. Proč ale tahat rozměrná ovládání, když stačí doinstalovat aplikaci pro Android či iPhone, který beztak máte neustále v kapse? Na CeBITu bylo k vidění téměř vše – od miniaturního létajícího robota až po první prototyp Volocopter (pozdější verze pak skutečně umožnila let dvěma osobám).

CeBIT 2013
CeBIT 2013

CeBIT 2013CeBIT 2013CeBIT 2013CeBIT 2013CeBIT 2013CeBIT 2013CeBIT 2013CeBIT 2013

Něco pro hráče

Hned dva pavilony obsadili herní nadšenci. Jeden byl kompletně v režii Intelu a jeho „Extreme Masters“, kde se mimo jiné (zhruba třetina haly byla osazená desítkami počítačů s připravenými hrami všech žánrů) konal turnaj ve StarCraftu a World Of Tanks.

CeBIT 2013
CeBIT 2013

CeBIT 2013 CeBIT 2013 CeBIT 2013

Druhý pavilon pak okupoval Acer. Ten pro část hráčů připravil své desktopy série Predator, chtěl ale ukázat, že hrát se dá i na noteboocích, netboocích i tabletech. Část haly tak byla věnována spíše „casual games“.

Pokud se podivujete, proč jsou fotografie liduprázdné, vězte, že jsou pořízené v půl osmé ráno, o pár minut později už tam nebylo k hnutí.

AMD ano i ne

Stánek AMD byl v tzv. reseller zóně, kam nemají běžní návštěvníci přístup. Mluvit však o stánku je poněkud přehnané – prostor o pár metrech čtverečních byl tak akorát pro jednu miniaturní vitrínu a předváděcí stroj s Infinity. Podle všeho to však vypadá, že AMD se podílelo i na stánku XFX, kde se prakticky na každém rohu dala najít samolepka s logem Radeon.

CeBIT 2013CeBIT 2013CeBIT 2013

Podvod na kytaristy

Při pobíhání po hale Intel Extreme Masters jsem si nemohl nevšimnout třech kytar s luxusními aparáty Orange. Vzhledem k tomu, že jsem byl v hale prakticky sám, chtěl jsem si ráno trochu osvěžit mysl a zahrát si. Nahodil jsem tak popruh, vzal přiložené trsátko, otočil jsem hlasitost…

CeBIT 2013
CeBIT 2013

CeBIT 2013 CeBIT 2013

A nic. Po zběžné kontrole jsem zjistil, že kabel z kytary je zapojen do jakési redukce, která sice vede do zesilovače, ale on to vlastně ani zesilovač nebyl – Gigabyte jen použil originální case zesilovače Orange a nacpal do něj vlastní železo. Škoda.

Pro ajťáky i sportovce

Mezi haldou zbytečností je člověk rád i za málo. Potěšil mě pohled na výstavku společnosti Keysonic, která nabízí různé miniaturní bezdrátové klávesnice. K vidění byl i prototyp, který měl z jedné strany klasickou QWERTY klávesnici, na druhé straně se pak nacházela tlačítka pro multimediální přehrávače.

CeBIT 2013
CeBIT 2013

CeBIT 2013 CeBIT 2013 CeBIT 2013 CeBIT 2013

CeBIT 2013 CeBIT 2013 CeBIT 2013

Na své si ale přišli i sportovci. Jeden příklad za všechny byla společnost AEE Technology, která vystavovala své outdoorové HD kamery, některé dokonce i s podporou 3D nahrávání.

China town a ti druzí

Vloni velkou část veletrhu zabrala „zlatá ulička“, která připomínala spíše natlačené stánky asijských trhovců v českém pohraničí. Letos byl koncept trochu jiný – stánky byly rozdělené na Čínu, Tchaj-wan, ale také třeba Malajsii či JAR.

CeBIT 2013
CeBIT 2013

CeBIT 2013CeBIT 2013

Nebudu vám lhát, většina vystavujících se chlubila pestrobarevnými kryty na mobily různých značek, univerzálními držáky čehokoliv na čemkoliv. Těsně před reseller zónou se vás pak pokusili oslepit pomocí tisíců LED.

   CeBIT 2013
Osmdesátipalcový tablet

  CeBIT 2013
RedBull zdarma. Bohužel jsem jej potkal až poslední den

Co se do koše nevešlo

Booth babes (galerie hostesek)

A konečně auta a baby

Dost bylo ale řečí o technice, stejně všichni čekáte na jedno jediné – galerii hostesek. Jako obvykle se vyšvihl Enermax, oproti loňskému roku obměnil repertoár o celých 50 %. Zklamání přišlo v podobě OCZ, kdy děvčata byla zaplá až ke krku, nesmála se a nakonec se ani do galerie nedostala.

Samsung šel cestou kvantity – na stánku měl přibližně patnáct děvčat, jež si byla podobná jako vejce vejci. Slušnou formaci pak předvedly dívky od XFX. I tak si troufnu říci, že letošní ročník byl v tomto ohledu o něco výživnější. Na fotografiích můžete vidět jen zlomek toho, co na výstavišti. Tak která to u vás letos vyhrála?

Call of Juarez girls


Drywired

XFX


 

Samsung


 

Enermax

IBM


 CellAgent


 

Holky od jogurtů

Roccat


Pearl TV


 

Ostatní stánky



 


 


 


MMF24

Auta


Nejkrásnější kára ale stála mimo areál – Lincoln Mark V (ne, není můj)