Hlavní navigace

Češi jsou na smartphonech závislí. Dvě třetiny lidí jej mají po ruce neustále

11. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Smartphone je první věc, po které sáhneme po probuzení, i poslední, kterou máme v ruce před usnutím, vyplývá z výzkumu Googlu, jenž pro něj vypracovala společnost IQS Online. Jako budík jej využívá 91 % dotázaných, u postele jej má 74 % a těsně před usnutím si s ním hraje 37 % uživatelů. Pokud Češi nemohou usnout, v 39 % případů sáhnou právě po telefonu, ve 20 % po knize a v 6 % si skočí pro nějaké jídlo.

" frameborder="0">

Téměř 66 % lidí používá smartphone neustále nebo jej kontroluje každých pár hodin. Devět z deseti lidí si jej bere na dovolenou. Tam s ním téměř všichni fotí, většina pak používá k surfování (na webu :-)), čtení e-mailů, hledání zajímavých místa a k překladu.

Zajímavá byla otázka, co by si lidé vzali na pustý ostrov. Smartphone nevyhrál, byl až čtvrtý. U mužů i žen takto odpovědělo jen asi 15 % dotázaných. Ženy by v polovině případů vzaly kamarádku, muži nůž. Patnáct procent lidí neodkládá mobil během sportování, třetina ani během rande. K internetu se třetina majitelů smartphonů připojuje jen přes Wi-Fi, zbytek kombinuje Wi-Fi a mobilní síť.

 

Zdroj: Google