Hlavní navigace

Češi zamířili se stylovou plošinovkou na Kickstarter. Hra Renoir potřebuje 1,5 milionu korun

10. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na crowdfundingové platformě Kickstarter se objevila další česká hra. Renoir od zlínského studia Soulbound Games bude plošinovkou inspirovanou amerických noir filmy ze 40. a 50. let. Pojednává o detektivu Jamesi Renoirovi, který vyšetřuje poslední případ kariéry. Svou vlastní vraždu. Oddělají jej na ulici, on se však probudí jako duch. Bude muset řešit hádanky, vyhýbat se přímému světlu a komunikovat s dalšími obětmi, protože živí jej nevidí.

Temný příběh doplní temná grafika. Na první pohled tak nevypadá, ale běží na Unreal Enginu 4. Je 2,5D, tj. prvky jsou umístěné v prostoru a při pohybu se mění jejich perspektiva, ale hráč bude hodit jen nahoru/dolů, doleva/doprava.

 

Vývojáři by chtěli hru dokončit v lednu 2017. Vydání plánují na Windows, OS X, Linux, Xbox One a PS4. Budou k tomu ale potřebovat pomoc od fanoušků. Už mají funkční základ, na kterém hru prezentují, ale aby dodělali zbytek, požadují 39 000 liber (1,47 milionu korun). Zatím vybrali jen 6500 liber a do konce financování zbývá 21 dní. Pokus chcete Renoir podpořit, na Kickstarteru můžete tvůrcům poslat jednu libru a více. Za 7 liber dostanete hru bez DRM a vaše jméno se objeví v titulcích.

Fotogalerie