Hlavní navigace

Česká pošta umožní objednat se na přepážku na přesný čas

13. 6. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Česká pošta snižuje počet svých poboček. Na těch stávajících ale umožní elektronické objednání se na čas. Objednat se můžete pro vyzvednutí balíku, dopisu i důchodu.

Pobočky České pošty mají (většinou) vyvolávací systém pomocí čísel. Dnes došlo k oznámení novinky, která mi připomněla, jak jsem se při občasných návštěvách pokoušel tento systém obejít – když byla fronta velká, často jsem si prostě vzal číslo, šel si jinam nakoupit a za půl hodinky se zkusil vrátit, jestli náhodou už nebudu na řadě.

ICTS24

„Pokud chcete jít na poště hned na řadu a strávit zde co nejméně času, nabízíme možnost online rezervace. Na frekventované pobočky, které mají vyvolávací systém, se můžete dopředu objednat na konkrétní den i čas. Rezervaci vám potvrdíme sms zprávou a e-mailem, kde najdete rezervační kód. Ten pak při příchodu na poštu jen zadáte do vyvolávacího systému a obratem jdete na řadu.“

Autor: Česká pošta

Objednat se můžete přes webové stránky i mobilní aplikaci. Přijít musíte v čase 5 minut předem až 10 minut po. Není třeba být přihlášený, pro objednávání uvedete jméno, e-mail a telefon. Objednávku můžete i zrušit. Pokud ji pětkrát necháte propadnout, další vám nebude umožněna.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.