Hlavní navigace

Chcete pracovat vleže? Nové PC křeslo vám splní sny za pouhých 5900 USD

1. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Práce v horizontální poloze brzy nemusí být výhradně doménou nejnižších sociálních vrstev. Ergonomie rozhodně nepřestává být aktuální téma, a věnovat se mu rozhodl i startupový projekt z Kalifornie. Výsledkem je prototyp počítačového pracoviště Altwork Station, které díky servomotorům a magnetům umožní při práci s počítačem zaujmout různé polohy od stání, sezení až po skutečně relaxační pozice.

" frameborder="0" height="281" width="500">

Altwork Station – oficiální prezentační video

Za celým projektem stojí kalifornský startup Altwork a cílem je udělat práci s počítačem zdravější. Koncepce kancelářské práce se dle autorů nezměnila od 19. století, kdy byl vynalezen psací stroj. Když si tak vybavíte typické zdravotní problémy dnešního programátora (či redaktora), kromě obezity naleznete i jiné módní pojmy – „karpální tunel“, bolesti krční páteře, myopie, hyperopie, syndrom suchého oka atd.

Altwork Station samo o sobě vše nevyřeší, ale k lepší ergonomii by asi přispět mohlo. Pracovní stanice je programovatelná, takže můžete uložit svá nejoblíbenější nastavení a poté křeslo napolohovat jedním stistknutím tlačítka.

 

CS24

Bohužel uběhlo období, kdy předobjednávky vyšly na 3900, takže aktuálně můžete vývojářům „přispět“ již jen 5900 dolary. Cena je prý stanovena s ohledem na co největší kvalitu zpracování. Mimo USA Altwork Station zatím nepořídíte, ale možná má před sebou světlou budoucnost.

Zdroj: Mashable

Autor článku