Hlavní navigace

Chcete software Cyan? Teď musíte downgradovat z Windows Phone 8.1 DP

17. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Operační systém Windows Phone 8.1 se pomalu řítí na většinu stávajících zařízení. Aspoň na ty s logem Nokie. Právě telefony od finského výrobce k tomu ještě dostanou svůj speciální software, jenž se v nové verzi nazývá Cyan.

Tip: Lumie dostávají WP 8.1 a software Cyan. Jsou novinky dostupné pro váš model?

Právě tady můžete narazit na problém, neboť pokud jste to nevydrželi a nový systém si nainstalovali v rámci programu Developer Preview, mohl se vám telefon při instalaci Cyanu uzamknout. Zvlášť to platí pro jedince, kteří navrch šifrují úložiště s Bitlockerem.

Aby to nebylo tak jednoduché, dodáváme, že včera Microsoft v rámci Developer Preview zahájil distribuci minoritní systémové aktualizace. Detaily o novinkách nezveřejnil, pravděpodobně jen opravuje chyby. Číslo verze systému povýší na sestavení 12400 (předchozí sestavení neslo číslo 12397) a objemově vychází stažení na nějakých 21 MB.

 

Dvě věci. Pokud jde o upgrade na Lumia Cyan, měli byste se nejdřív raději vrátit k původnímu softwaru, jenž se ve vašem smartphonu nacházel. Prostřednictvím nástroje Nokia Software Recovery Tool si nainstalujte opět Windows Phone 8.0, pak upgradujte na Cyan a WP 8.1 bez pomoci Developer Preview.

MMF24

Microsoft současně v programu Developer Preview zastavil distribuci sestavení 12400. Pokud vám, podobě jako nám, nešlo do hlavy, proč se vám aktualizace nenabízí k instalaci, může za to právě uvedená skutečnost. Počítáme, že nejpozději za několik dní bude opět dostupná. Redmondští teď řeší výše uvedený problém.

Zdroj: Windows Phone Central