Hlavní navigace

Chladič DFI není od DFI

23. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před několika dny jsme informovali o uniklých fotografiích, na kterých byl pasivní chladič s nálepkou LanParty osazený na desce od DFI. Mysleli jsme si, že známý výrobce motherboardů rozšiřuje podnikání také na oblast chladičů. Nyní ale vychází najevo, že jsme se mýlili.

Obří chladič se jmenuje Megahalems a je dílem firmy Prolimatech, nového tchajwanského hráče na poli chlazení. Server Expreview objevil, že německý obchod CaseKing má Megahalems v katalogu za cenu necelých 60 euro, tedy bezmála 1700 korun.

Stručně o parametrech chladiče: jeho rozměry jsou 130 × 74 x 158,7 mm, váží 790 gramů a je kompatibilní s paticemi Intel LGA775 a LGA1366. Výrobce k němu nedodává větrák, pro lepší výkon ale doporučuje dokoupit 120milimetrový s otáčkami v rozmezí 800-1200 ot./min; spony na přichycení větráku k chladiči jsou součástí příslušenství.

Dříve zveřejněné fotky a také obrázek na webu Prolimatechu, kde je Megahalems osazený na desce v typických barvách DFI, napovídají, že DFI bude chladiče přibalovat k některým svým dražším modelům základních desek.

Zdroj: Expreview

Autor článku