Hlavní navigace

Chrome 12: nová úvodní stránka a více synchronizačních profilů současně

19. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dvanácté Chrome má do finále ještě stále daleko. Zatím se nachází ve stádiu „dev“, tedy jakási alfaverze. Ale už ukazuje některé experimentální funkce, kterých bychom se měli v nejbližších měsících dočkat.

Kromě oprav a dalších optimalizací vykreslování, což jsou tradiční mezigenerační zlepšení, je to nová úvodní obrazovka, chcete-li Speed Dial po vzoru Opery. Všimněte si velkých náhledů a spodních ikon. Lze čekat, že Chrome, případně Chrome OS přeci jen zasáhnou i dotykové obrazovky.

Už teď mezi jednotlivými kartami Most Visited, Apps, Foo a Bar můžete přecházet podobně jako na displeji smartphonu. Myší to ale není tak efektní. První karta jsou nejnavštěvovanější stránky, druhá aplikace, ale poslední dvě jsem nepochopil. Možná je to jen takové „do finále sem něco vymyslíme, páč dvě karty by blbě vypadaly“.

CS24

Když se přepnete do experimentální funkcí (zadejte do adresní řádku about:flags), na posledním místě se objeví volba Multiple Profiles. Předchozí verze Chrome přinesly online synchronizaci záložek, hesel, motivů, aplikací, rozšíření, nastavení a vyplněných formulářů. K dokonalosti už chybí jen více profilů současně. V jednom okně budete mít účet pepa@gmail.com a v druhém zdepa@gmail.com. Každý s vlastními daty.

Vedle tlačítka pro minimalizaci se objeví přepínač profilů (Google tuto funkci zavádí i online služeb). Zatím ale více než jeden profil nedokážu připojit. Co vy?