Hlavní navigace

Chrome 15 je údajně světová jednička

19. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V posledních dnech jste mohli zaslechnout cosi o tom, že Chrome 15 nahradilo dosud nejpoužívanější prohlížeč. Internet Explorer 8 si ale své místo hájí a jen tak o něj nepřijde. Původní zdroj odkazuje na StatCounter, o němž jsme již vyjádřili své pochybnosti. Když se podíváte na graf ukazující trend používanosti jednotlivých verzí prohlížečů, Chrome 15 na chvíli nad Internet Explorerem vedlo, ale o vedení samozřejmě přišlo, když Google zahájil distribuci Chrome 16.

Až se většina instalací zaktualizuje, mladý prohlížeč by se mohl do vedení opět dostat. Podle StatCounteru nedávno Google převzal vedení nad Microsoftem, čemuž ale stejně nevěříme. Statistiky od Net Applications ukazují jiná čísla. Když se kouknete na současné rozložení verzí prohlížečů, Internet Explorer 8 má vskutku solidní náskok před Chromem ve všech verzích. A v lednu Microsoft začne hromadně aktualizovat Internet Explorery, takže většina surfujících ikspéčkáři budou mít nakonec k dispozici IE8, zatímco do Visty a do sedmiček se nainstaluje IE9.

Vezměte se si třeba současný podíl Internet Exploreru 7 (Net Applications hlásí 5,28 % za listopad) nebo Internet Exploreru 6 (8,03 %). Jestli si většina takových surfařů polepší na IE8 nebo IE9, náskok Microsoftu se zase o kus zvětší.

Zdroj: Neowin