Hlavní navigace

Chrome 15 usnadní přístup k záložkám

14. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stabilní kanál okupuje Chrome 13, čtrnáctá verze se dokončuje a zatím nosí nálepku beta. A Chrome 15 se nachází v aktualizačním kanále s čerstvými vývojářskými sestaveními, postupně se v něm objevují novinky. Jedna z posledních dosud neviděných vlastností je poměrně užitečná, pod položku „New incognito window“ (Nové anonymní okno) se nastěhovala nabídka se záložkami.

Odtud se k oblíbeným stránkám dostanete docela snadno, ani kvůli tomu nemusíte otevírat třeba postranní panel. Prohlížeč podporuje stálé zobrazení lišty se záložkami, avšak toto zobrazení příliš nezapadá do celé úsporné filosofie Googlu, který šetří pixely, kde se dá. Místo široké lišty stačí nyní najít příslušnou nabídku prostřednictvím tlačítka otevírajícího hlavní nabídku Chrome. Lišta se ukazovala v novém panelu, odkud naopak mizí – pokud ji nemáte nastavenou, aby se zobrazovala neustále, kompletně vám zmizí z dohledu.

Nový panel totiž obsahuje zcela novou sekci (vedle aplikací a nejnavštěvovanějších adres), kde oblíbené položky najdete také. Naneštěstí se místo prostého seznamu Google rozhodl použít miniatury, které místem zbytečně plýtvají. Nehotové Chrome 15 stahujte zde.

Zdroj: Google Operating System