Hlavní navigace

Chrome 42 pro iOS se naučil šikovné gesto, dostal widget a má lepší našeptávač

17. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jablíčkáři včera dostali aktualizaci Chromu pro iOS. Má hned čtyři užitečné novinky. Tou hlavní je nové gesto. Pokud stránku potáhnete směrem dolů, dojde k refreshi (znovunačtení). Přitom však můžete prstem táhnout ještě doleva a doprava, čímž otevřete nový panel či zavřete ten stávající. Funguje to jen na iPhonu a iPodu Touch. Na iPadu je místa dost, takže má panely i tlačítko pro refresh přímo v liště, jako to znáte z počítače.

Chrome má navíc vylepšený našeptávač, který rovnou zobrazuje počasí, cenu akcií, převod měn či jednotek. V češtině ale – zdá se – ne všechno funguje. Kalkulačka ano, převody ani akcie ne a počasí jen při zadání „počasí město“, nikoliv „pocasi mesto“.

Nový widget v oznamovacím centru má dvě tlačítka, tím prvním se spustí Chrome se novým panelem, tím druhým se aktivuje hlasový vyhledávač Googlu, který výsledky vloží rovněž do nového panelu. A pokud máte ve schránce vložený nějaký odkaz, widget nabídne jeho otevření.

Google Chrome 42 pro iOS Google Chrome 42 pro iOS

V iOS 8 pak funguje ještě jeden zlepšovák. Chrome se umí spojit se správci hesel třetích stran, například aplikacemi 1Password, Lastpass atd.

 

Zdroj: Google