Hlavní navigace

Revoluce na webu začíná. Chrome 64 pro Android blokuje některé agresivní reklamy

25. 1. 2018

Sdílet

 Autor: Redakce

Google v těchto dnech začal distribuovat Chrome 64 pro zařízení s Androidem. Proč je toto vydání důležité? Firma to moc nerozmazává, jak má ostatně ve zvyku, ve skutečnosti však prohlížeč získává důležitou funkci. Začíná totiž blokovat reklamy, jak bylo slíbeno. Toto vydání konkrétně brání agresivním reklamám, aby otevíraly nové panely či okna bez vašeho svolení.

Vzniká tak paradoxní situace, protože Google platí za největšího poskytovatele reklamy na webu. Bude tak částečně blokovat svůj vlastní reklamní systém, byť to má svůj důvod. Stránky samotné mají malou kontrolu nad zobrazenými reklamami, pokud systém od Googlu používají. Bohužel se někdy stane, že je reklama infikovaná, provádí různá přesměrování na podvodné či škodlivé weby apod.

K tématu: Chrome začne blokovat reklamy 15. února 2018

ICTS24

Google se tímto částečně snaží napravit svůj nepořádek. Jenže platí, že tímto neochrání ty, kdo používají jiný prohlížeč než Chrome. Některé prohlížeče nabízí blokování reklamy, činí tak ale kompletně. Domnívám se, že by se měl Google snažit bránit škodlivým a velice vtíravým reklamám v první řadě zabránit vstupu do reklamního systému, tj. řešit problém u zdroje.

Chrome ovšem zatočí také s reklamami, které nejsou distribuovány přes AdSense. Chrome 64 dále slibuje více stability a lepší výkon. Distribuce může jako vždy trvat řádově týdny. Prohlížeč stáhnete z Google Playe.