Hlavní navigace

Chrome dovoluje resetovat nastavení a bude blokovat škodlivá stahování

6. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google utěsňuje škvíry v zabezpečení Chromu dalším prvkem. Firma se tentokrát zaměřila na podvodníky, kteří se vám snaží do počítače propašovat nebezpečný kód prostřednicím zdánlivě legitimní aplikace. Třeba když vám nabízí spořič obrazovky s koťátky nebo zásuvný modul pro přehrání videa. Výjimečné nejsou ani útoky, při nichž vás útočník vybídne ke stažení bezpečnostní aktualizace prohlížeče.

Zásahy do nastavení prohlížeče patří k častým problémům. Odinstalace škodlivých aplikací je náročná, někdy i nemožná. Proti těmto případům se Google pojistí. Chrome Canary již zkouší novou technologii na blokování škodlivých stahování. K tomu můžete prohlížeč resetovat do továrního nastavení. Příslušné tlačítko obsahuje aktuální Chrome. Jděte do Nastavení | Zobrazit rozšířená nastavení a úplně na spodku stránky najdete Obnovení nastavení prohlížeče.

 

Kromě uvedených zlepšováků se Chrome již delší dobu dovede vypořádat s podvodnými a nebezpečnými stránkami. Podobný filtr obsahují všechny ostatní prohlížeče. Zajímavé je, že na černou listinu se denně zařadí 10 000 webů.

Chrome blokuje škodlivá stahování

Zdroj: Google Chrome Blog