Hlavní navigace

Chrome OS nekončí, tvrdí Google. Naopak poroste a dostane nové funkce

2. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google dementoval zprávu z minulého týdne, že by prý chtěl sloučit Android a Chrome OS. Informace Wall Street Journalu a The Verge se nezakládají na pravdě. Obě platformy zůstanou nezávislé, žádná z nich nekončí, ale čeká je slibná budoucnost.

Google Chromebook Pixel 2
Google Chromebook Pixel 2

Tedy přesněji – ohrožena měla být budoucnost Chrome OS. Tento systém měl být nahrazen Androidem. Google už svou „linuxovou distribuci s integrovaným Chromem“ vyvíjí šest let a konečně se mu začalo dařit. Denně se prý v amerických školách aktivuje 30 000 nových Chromebooků. Tyto laptopy uspěly také v některých firmách, například u Netflixu, Starbucks nebo v domovském Googlu.

 

Daří se prý také u spotřebitelů. Google si opět vzal do úst statistiky úspěšnosti na Amazonu. Mezi notebooky vede Acer Chromebook CB3 za 150 dolarů. A to chce jít firma s cenou ještě níž. Asus uvede tyčinkový minipočítač Chromebit jen za 85 dolarů.

Co tedy od Chrome OS čekat? Větší důraz na podporu androidích aplikací. Přijde nový multimediální přehrávač, vzhled odpovídající material designu, vylepšený výkon a vyšší zabezpečení. Google i nadále vydává aktualizace každých šest týdnů. Chromezařízení mají garantovánu podporu po dobu pěti let.

Zdroj: Google