Hlavní navigace

Chrome OS se více kamarádí s Androidem a konečně podporuje více uživatelských účtů

9. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google začal tento týden aktualizovat Chrome OS na verzi 38. Chromebooky (nikoliv chromeboxy) si nově rozumí s protokolem MTP. Pokud tedy k počítači připojíte telefon či tablet s Androidem nebo Windows, budete moci přistupovat k jeho úložišti. Dosud se Chrome OS s cizími zařízeními nekamarádil a dokázal je pouze nabíjet.

Cloudmagic Cloudmagic
Cloudmagic

Aktualizace slibuje také vylepšené dotykové ovládání. Google do systému přidal několik podnikových funkcí pro stahování bezpečnostních certifikátů nebo vzdálenou správu. Jednou z novinek je také podpora více uživatelských účtů. Dosud jste se museli při přihlášení k jinému ID odhlásit. Nově bude možné se mezi účty (třeba osobním a firemním) pouze přepínat.

 

Google navíc oznámil tři další oficiálně podporované aplikace pro Android, které poběží i na chromeboocích. Jednou je poštovní klient Cloudmagic, který umí pracovat s libovolným poštovním serverem přes IMAP nebo Exchange. Přímo také podporuje Office 360, Outlook.com, Gmail nebo iCloud. Podcast Addict slouží ke stahování a poslouchání podcastů, Onefootball zase upozorňuje na fotbalové výsledky.

Zdroj: Google (1, 2, 3)