Hlavní navigace

Chromebook 11 jde znovu do prodeje, vadnou nabíječku vám Google vymění

19. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nový levný, plastový, ale přesto pěkně vypadající HP Chromebook 11 se na západě začal prodávat v první polovině října za necelých 300 dolarů. Bavíme se o jednom z nejlevnějších laptopů vůbec a vyrábí ho HP. Po měsíci ho ale firma musela stáhnout z prodeje kvůli vadným nabíječkám. Ty se totiž kvůli technické závadě nepřiměřeně zahřívaly, což byla jejich zkáza. Stávajícím zákazníkům bylo doporučeno, aby nabíječku nepoužívali a raději vytáhli ze šuplíku jinou nabíječku. Díky použití USB pro nabíjení je snadné poškozené zařízení nahradit.

Tip: LG chystá 21,5“ All-in-One Chromebase. Nezvykle ho bude pohánět Chrome OS

HP s Googlem teď oficiálně vyzývají zákazníky, aby zažádali o výměnu nabíječky. Stačí kontaktovat společnosti pomocí formuláře na webu chromebook.com/hp11chargerform. Posouzení situace trvalo zhruba měsíc. Nové informace jsou přesnější, ale mnoho nového nám nepřináší. Nabíječka se přehřívala tak, až se roztavila a přestala pracovat. S tím se ale pojilo reálné riziko požáru. Problém postihl asi 145 000 kusů.

 

Toto číslo považuji za zajímavější než celý problém. Lze předpokládat, že nezahrnuje pouze prodané Chromebooky, ale také naskladněné laptopy. Chromebook 11 proto nelze označit za prodejní trhák. Uvedený model počítače se znovu dostává do prodeje. Mimochodem, nabíječku prý HP samo nenavrhlo ani nevyrobilo. Když už se bavíme o Chrome OS, LG je dalším výrobcem, jenž s tímto systémem koketuje. V lednu představí řešení All-in-One.

MMF24

HP Chromebook ve čtyřech barvách

Zdroj: USCPSC via Chrome Story