Hlavní navigace

Co dokáže chytrá helma pro cyklisty? Má světlo, blinkry a Bluetooth repro

20. 4. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Existují chytré květináče, zubní kartáčky nebo hřebeny, tak proč ne cyklistické helmy? Ty navíc mají opravdu praktický užitek. Jedny takové vyrábí firma Livall a nově se dostaly na český trh.

Helma samozřejmě primárně slouží svému hlavnímu účelu – ochrání hlavu před pádem. Na zadní straně má 14 silných diod. Osm jich funguje coby světlo, šest pak jako ukazatel směru. Blinkr se aktivuje dodávaným dálkovým ovladačem na řídítka. Ten navíc obsahuje i další tlačítka, lze jimi například přijmout hovor.

Livall BH60 Livall BH60

Helma totiž obsahuje i mikrofon a Bluetooth reproduktory. Nikoliv sluchátka, ta na kole vozí jen sebevrazi. Reproduktor neztlumí zvuky okolí. Kromě hovoru může na kole hrát oblíbenou hudbu pro udávání tempa, případně bude z různých fitness aplikací hlásit trenérské povely. Hodit se může také pro hlasovou navigaci.

Livall vydal i aplikaci pro Android a iOS. Pomocí ní lze nastavit diody, umožňuje volat s ostatními cyklisty jako přes vysílačku, měří sportovní výkony (Livall prodává i měřič kadence a má také bezpečnostní funkci. Při prudkém nárazu pošle vybranému kontaktu vzkaz s GPS pozicí. V těle je 400mAh akumulátor, helma s ním vydrží svítit až 10 hodin. Pak se nabíjí pomocí microUSB.

CS24

Cena helem se pohybuje od 4000 Kč.

Fotogalerie