Hlavní navigace

Co přijde dál? Alza se vrhá do lékového byznysu, koupila kvůli tomu kamennou lékárnu

Sdílet

 Autor: Cnews (s využitím DALL-E)
Jednička na trhu s elektronikou už nabízí i volně prodejné léky.

Letos je tomu přesně třicet let od založení dnes už největšího českého e-shopu Alza. Zatímco jeho prvopočátky patřily zejména prodeji elektroniky, nabídka v průběhu let rostla a z malého prodejce se stal portál s obří nabídkou téměř všeho, na co si zákazníci pomyslí. Nyní Alza splnila všechny právní podmínky, aby mohla vstoupit do nového segmentu a na svých stránkách začala nabízet i léky.


Do půlnoci bolestí zasténáš, ráno léky v AlzaBoxu máš

Takto nějak by šel upravit dnes už ikonický slogan Alzy. Na e-shopu Alzy je už nyní v sekci Lékárna a zdraví možné najít nejen zdravotní doplňky a potřeby, ale i volně prodejné léky bez receptu (ty na recept aktuálně prodávat nelze).

CS24

Aby mohla Alza léky prodávat, musela podle české legislativy vlastnit kamennou prodejnu. Tou se stala lékárna ve středočeských Zdicích, která byla podle magazínu Seznam Zprávy vlastněna společností Other Comp. Nyní ji Národní zdravotnický informační portál eviduje jako Alza.cz a.s., Lékárna.

Muskův Starlink už v Česku koupíte levněji. Terminál začala dovážet Alza Přečtěte si také:

Muskův Starlink už v Česku koupíte levněji. Terminál začala dovážet Alza

Po boku ostatních webů prodávajících léčiva online (Pilulka nebo třeba Dr. Max) tak Alza nabízí léky na bolest hlavy, rýmu nebo střevní onemocnění. Přestože Alza mimo Českou republiku působí také na Slovensku, Rakousku, Německu a Maďarsku, léky v cizích zemích zatím prodávat nebude a počká na ohlasy a úspěch u zákazníků.