Hlavní navigace

Computex: Asus Transformer AiO – počítač s Windows 8 a Androidem

5. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus již před Computexem naznačoval, že přijde s duálním zařízením spojující Windows a Android. Nakonec těchto zařízení představil dokonce více. Jedním z nich je Transformer AiO, což je All-in-one s 18,4" displejem a duálním operačním systémem. Nastartuje do prostředí Windows 8 a z něj se lze přepnout do Androidu 4.

Displej je oddělitelný (další z rodiny Transformers) a lze jej používat samostatně jako tablet, což je vzhledem k velikosti úhlopříčky trochu úsměvné. Právě při oddělení dojde k přepnutí na systém Android a při vložení zpět do základny je tu opět Android. Oba systémy jdou přepínat také ručně. Počítač má v základně standardní optickou mechaniku, USB 3.0, čtečku SD karet, LAN a zahlédli jsme i anténní vstup. Na tabletové části najdete slot pro microSD kartu, miniHDMI a přepínač operačních systémů.

 

Zatím jde pouze o prototyp, takže není známá cena ani datum uvedení do prodeje, nicméně tohle je pro Microsoft jedna z příležitostí, jak s dosud rozpačitými Windows 8 prorazit. Pro Asus již poněkolikáté palec nahoru, tahle firma poslední dobou vypouští jeden zajímavý produkt za druhým.

zdroj: The Verge

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.