Hlavní navigace

Contre Jour přichází na web. K zážitku z úchvatné hry stačí prohlížeč

11. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo potřebuje nativní programy, když existují tak dobré webové aplikace? Podobnou otázku si nejspíš kladl Google, když nám poprvé představil koncept Chrome OS. V prohlížeči již několik let trávíme mnoho času, protože zde pohodlně napíšeme e-maily, popovídáme si s přáteli na chatu nebo sestavíme tabulky ve webové kanceláři. Pokud nám na webu něco chybí, byly a jsou to opravdu dobré hry. Těm částečně otevřel vrátka Flash, jenže pro něj v minulosti vznikaly ponejvíce menší oddechovky a hříčky.

Tip: Zahrajte si jako zamlada. Hry od Atari ožívají v prohlížeči díky HTML5

Microsoft se zasadil o tom, aby na webu ožila opravdu krásně vypadající Contre Jour. Firma tak pokračuje ve šňůře demonstrací schopností Internet Exploreru a síly webových technologií. Tenhle umělecký zážitek možná znáte z iOS, kde hra posbírala mnohá ocenění, zapaří si ji také majitelé Windows Phone. Když si ji pustíte v IE10 ve Windows 8, oceníte prý schopnosti nové platformy a prohlížeče. My když jsme hru zkoušeli, v IE10 se ani nespustila, celý prohlížeč shodila.

 

Zatímco se nám v Internet Exploreru nedařilo Contre Jour spustit, ve Chromu jsme dávno hráli. Když shlédnete upoutávku, bude vám jasné, že tenhle titul nelze ovládat jinak než svými prsty. Myš tak šikovná není. Buď jak buď, HTML5 opět ukázalo své schopnosti. Jestli vás neotřelý Contre Jour zaujal, vyzkoušejte jej zdarma na www.contrejour.ie. K dispozici máte třicet úrovní. Použití IE10 není podmínkou, prostě to jen chce mít moderní prohlížeč s podporou multidotekového ovládání.

Dříve Microsoft nabídl sbírku předělávek starých her od Atari, nebo třeba Cut the Rope. Sílu webových technologií dokazuje často i jinak, nedávno to byla např. čtečka Pulse.

Další upoutávka vám představí hlavního hrdinu a jeho cíle:

Kdyby vás zajímaly podrobnosti z vývoje, pusťte si ještě tento krátký dokument:

MMF24

Zdroj: Exploring IE