Hlavní navigace

Corsair rozšiřuje nabídku svých SSD Force

4. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Corsair patří na trhu se solid state disky mezi velké hráče. Cenově výhodná (dá se to vůbec o SSD říci?) série Force se superrychlými řadiči SandForce (čtení/zápis 285/275 MB/s) je hojně dostupná v každém slušnějším českém e-shopu a kapacity oscilují od 60 GB do 240 GB, mezi těmito hodnotami byla donedávna pouze jedna jediná 120GB varianta. To se dnes mění, výrobce uvádí další modely.

Pokud vám přijde úložný prostor 60 GB jako příliš svazující, možná se vám zalíbí 90GB kousek. Máme-li brát v potaz ceny platné na oblíbeném CZC.cz (4700 Kč), přírůstek ceny je takřka zcela roven přírůstku kapacity, od novinky tedy rozhodně nemůžeme čekat lepší poměr cena/gigabajt. Obdobná situace platí i pro 180GB kousek (8800 Kč): ten je o polovinu objemnější než 120GB sourozenec, ale také o polovinu dražší.

Cílem uvedení staronových produktů je jistě snaha obsadit další cenové příčky trhu, které prozatím drží pevně konkurence. Vzhledem k faktu, že částka za gigajt dat zůstane s nejvyšší pravděpodobností shodná, není důvod proč tato nová SSD nekoupit v případě, kdy máte dostatečné finanční prostředky.

Zdroj: Engadget