Hlavní navigace

Corsair VX550W vs. HX520W

6. 12. 2007

Sdílet

Zdroj: Redakce

Řada HX byla první řadou zdrojů Corsair vůbec a cílí na náročnější uživatele. Pro Corsair ji vyrábí populární Seasonic. Řada VX přišla později a má oslovit běžné a spořivější uživatele, Corsair si zdroje VX nechává vyrábět také u jednoho z největších výrobců zdrojů (hlavně OEM), Channel Well Technology (CWT).

Ve velice zajímavém duelu na webu HardOCP podrobili redaktoři oba zdroje pečlivé rozborce i mnoha zátěžovým testům.

Oba zdroje si při většině myslitelných hladin zátěže drží účinnost nad 80 %, oba mají luxusní černé provedení s matným a jakoby sametovým povrchem, oba mají kvalitní součástky včetně kondenzátorů Nippon Chemi-con.

VX má fixní kabeláž, HX má většinu kabelů odpojitelných. Oba zdroje mají větrák ADDA a oba jsou nastaveny tak, aby byly velmi tiché. VX máte přece jen šanci zaslechnout, HX jsou zřejmě nejtišší aktivně chlazené zdroje vůbec.

  

V podstatě se tedy rozhodujete jen mezi odpojitelnými a neodpojitelnými kabely a také mezi dvěma cenami: HX je přece jen o čtvrtini dražší než VX.

Všichni fandové propracovaných testů a recenzí zdrojů by se ale neměly nechat ujít celý test na HardOCP s mnoha fotografiemi a grafy.

 

 

Autor článku