Hlavní navigace

Creative vydává X-Fi Titanium

15. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

V katalogu na stránkách Creative se objevil nový model Sound Blasteru X-Fi, Titanium. Ve skutečnosti ale není nový – Creative už nějakou dobu nabízí X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series, což je podle všeho identická karta, pouze je vybavená krytem s logem Fatal1ty (kryt má kartu chránit proti elektromagnetickému šumu od okolních komponent, vliv na kvalitu zvuku je ale sporný). A stojí o třetinu méně.

Sound Blaster X-Fi Titanium je primárně určen pro hráče a chlubí se podporou efektů EAX 5.0 a technologie X-Fi CMSS-3D, která prý umí vykouzlit přesvědčivý prostorový zvuk i na obyčejných stereo sluchátkách. Pro milovníky HD filmů nabízí dekódování zvuku ve formátech DTS a Dolby Digital-EX. Kromě analogových výstupů pro soustavu osmi reproduktorů je k dispozici také optický S/PDIF výstup, pro záznam zvuku z externího zdroje také S/PDIF vstup. U analogového výstupu výrobce udává odstup signál-šum 109 dB. Potěší také, že karta je určena pro slot PCI Express x1.

Záhadou u X-Fi Titanium je X-RAM, tedy vlastní paměť zvukového procesoru. Na stránce produktu se o X-RAM vůbec nedočtete a zdá se tedy, že tato vymoženost je výsadou pouze vyšších modelů (a také důvodem, proč verze Fatal1ty stojí o 50 dolarů více). Na fotografii je ale zřetelně vidět druhý čip vedle X-Fi a podle balení to může být pouze paměť, pravděpodobně typu DDR1. Že by Creative použilo nesprávnou fotografii?

MMF24

Sound Blaster X-Fi Titanium je už k nalezení na českých internetových obchodech za ceny od 2000 Kč výše, karty ale nejsou dostupné.

Zdroj: Creative

Autor článku