Hlavní navigace

Crucial má moduly s teplotním čidlem!

12. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoliv se s jejími produkty v našich luzích a hájích takřka nemáte šanci běžně setkat, i tak se společnost Crucial řadí mezi firmy, které jsou mezi uživateli známé. Dnes jsme svědky uvedení dalších modelů do série Ballistix, kterážto se tradičně vyznačuje nadprůměrným potenciálem pro přetaktování.

Co nevidět se dočkáme dvou variant lišících se hlavně rychlostí: 1866MHz a 2133MHz. První zmíněná bude dostupná v setech 1 × 2 GB, 2 × 2 GB a 3 × 2 GB, druhá pouze v 1 × 2 GB a 2 × 2 GB. O časování se zdroj nezmiňuje, troufám si však tvrdit, že zde se na parametry moc nehledí: zde jde hlavně o přidanou hodnotu, která je oproti nabídce konkurence podstatně zajímavější.

První lahůdkou pro ladiče jsou integrovaná teplotní čidla, která vám zajistí dokonalý přehled o stavu vašich modulů. V běžném softwaru není prozatím podpora přeci jen nestandardních senzorů jistá, proto Crucial přikládá spolu s výrobkem i CD s utilitou Ballistix MOD (na obrázku výše). Druhou vychytávkou je pak přibalené chlazení s názvem „Crucial Ballistix Active Cooling Fan“, které vaše moduly udrží v chladu i po výraznějším zvýšení napětí.

CS24

O tom, že se Crucialu novinka náramně povedla, svědčí např. recenze na serveru TweakTown, kde si produkt jako celek odnesl procentuální vyjádření rovné 90 % a také „must have“ nálepku. U nás se zatím nedá koupit, musíme doufat, že se nějaký distributor osmělí k jejímu dovozu.

Zdroj: techPowerUp!