Hlavní navigace

ČSA povolily používat mobily a tablety v letadlech i při vzletu a přistání

31. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

České aerolinie zareagovaly na nové pokyny Evropské agentury pro bezpečnost letectví (EASA) a od včerejška povolují používat mobily a tablety ve všech fázích letu. Týká se to jen malých elektronických zařízení, které pasažér bezpečně udrží v ruce, pro notebooky to tedy ještě neplatí.

Režim V letadle na Androidu
Režim V letadle na Androidu

Předchozí pravidla zakazovala použití mobilů během pojíždění, vzletu a přistávání. Dnes už je to možné. Po zavření dveří je ale nutné zařízení odpojit od sítí, uživatel je musí přepnout do režimu Letadlo / Flight Safe. Starší zařízení, která tuto funkci neobsahují, musí být vypnuty během celého letu. Cestující sedící na sedadlech u nouzových východů nesmí používat z bezpečnostních důvodů žádná elektronická zařízení během pojíždění, vzletů nebo přistání.

 

CS24

České aerolinie uvolněním pravidel pro používání elektronických zařízení na palubách letadel reagují na změny, které na sklonku minulého roku oznámila EASA – Evropská agentura pro bezpečnost v letectví. České aerolinie se snaží v této oblasti přistupovat proklientsky, uvolnit maximum pravidel a nařízení a nabídnout cestujícím co největší komfort. Na druhou stranu bezpečnost cestujících zůstává pro společnost naprostou prioritou. Nová pravidla pro používání elektronických zařízení, jež České aerolinie zavádí, odpovídají svým rozsahem standardům, které postupně aplikují i ostatní letečtí dopravci v Evropě,“ doplnil Martin Štolba, výkonný ředitel Českých aerolinií pro provoz.

Zdroj: ČSA

Autor článku