Hlavní navigace

ČT: iVysílání pro Symbian, videa přes HTML5 pro iOS

31. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česká televize uvolnila další z řad svých aplikací pro smartphony. Tentokrát budou potěšeni příznivci Nokie, po klasických aplikacích ČT24 a ČT4 přichází i iVysílání.

Po Androidu a iOS si můžeme videoarchiv prohlížet i na smartphonech se systémem Symbian^3. Aplikace si zanechala především jednoduché ovládání z verzí pro ostatní OS. Aplikace nám již tradičně nabídne při startu výběr ze čtyř aktuálně „nejžhavějších“ programů, sestavit si ale můžeme i seznam oblíbených videí. 

Dosavadní zájem jablíčkářů a androiďáků o on-line přístup k desetitisícům hodin videa přes aplikace iVysílání pro zmíněné mobilní systémy nás ujistil, že diváci mají zájem sledovat pořady České televize nejen konvenčně v televizorech, případně ve stolních počítačích a noteboocích, ale také bez ohledu na čas a místo ve svých smartphonech a tabletech. Nyní tedy naplňujeme slib, že aplikaci iVysílání připravíme pro všechny u nás nejrozšířenější mobilní platformy. Po Apple iOS a Google Android nyní přišel na řadu Nokia Symbian^3,“ přibližuje strategii České televize výkonná ředitelka Nových médií ČT Pavlína Kvapilová.

MMF24

Flash si s mobilními internetovými prohlížeči nepadl zrovna do oka a tak veškeré webové stránky zobrazené na zařízení s iOS iOS budou využívat HTML5, které nejsou vázané na Adobe Flash Player (běžný u desktopových variant stránek ČT). A na závěr mám dobrou zprávu i pro fanoušky Windows Phone. Aplikace ČT24 a ČT4 již by měly být odeslány na Marketplace a čekají již pouze na schválení.

Zdroj: TZ