Hlavní navigace

CZC.cz chce do dvou let prodejnu v každém okresním městě

25. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přední e-shop s počítači a elektronikou chce do dvou let rozšířit počet poboček a dostat se do každého okresního města. Firma aktuálně provozuje 16 vlastních prodejen, další se připravují v Poděbradech a Nymburku. Dnes byla nově otevřena pobočka v Karlových Varech.

Pobočky CZC.cz 

Nové prodejny už ale majitelé CZC.cz nechtějí stavět pouze sami, proto nabízejí menším podnikatelům možnost franšízingu. Nadále jim zůstane obchod, ale CZC.cz jej bude patronovat svou velkou značkou a zapojí do sítě e-shopu, takže si například budete moci nechat zaslat zboží na pobočku, i když bydlíte daleko od velkých měst. Především na Moravě a ve Slezsku je originálních prodejen málo.

CZC.cz se dlouhodobě daří, loňský více než miliardový obrat byl o 40 % vyšší než v roce 2010. Rostl počet obchodů i katalog zboží, stránky e-shopu se dočkaly velkého redesignu. Širší dostupnost kamenných prodejen má obchod ještě více posílit. Ostatně kamenné prodejny a výdejní místa rozšiřují i největší konkurenti Alza a Mall.

 

MMF24

Franšízou se nemůže stát každá menší prodejna, i CZC.cz má specifické nároky. Obchod musí sídlit v městě s alespoň 15 000 obyvateli, musí být dobře dostupný hromadnou dopravou i autem, prodejna musí mít vlastní sklad i venkovní výlohu. Podmínek je pochopitelně ještě více.

 

Autor článku