Hlavní navigace

Další Android ponese označení 6.0. Jmenuje se Marshmallow a už má svou sochu

17. 8. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na konferenci I/O Google představil testovací verzi nového Androidu. Zatím byl pojmenován pouze jako M, před pár hodinami dostal oficiální název Marshmallow. Firma tak zůstala u značení podle cukrovinek. A co je zajímavé, vzhledem k ne zrovna velkým novinkám systém ponese číslo 6.0, nikoliv 5.2.

Socha Androidu Marshmallow v Googleplexu
Socha Androidu Marshmallow v Googleplexu (foto: Alex Ruiz)

Google už také vydal Android 6.0 SDK, takže vývojáři už mají hotové API a mohou své aplikace připravit na finální verzi systému. Zatím mohou vyzkoušet akorát třetí testovací sestavení. Preview je k dispozici pro Nexus 5, 6, 9 a Player. Uživatelé předchozích verzí dostanou v dohledné době OTA aktualizaci.

 

Finální Android 6.0 bude představen zřejmě spolu s novými Nexusy, a to někdy koncem léta či začátkem podzimu. Hlavními novinkami v systému možnost úpravy oprávnění přidělených aplikacím, podpora snímačů otisků, platební brána Pay, vylepšená výdrž a další drobnosti. Android 6.0 má také přepracovaný vzhled a automatickou zálohu aplikací. V aktuálním sestavení je k vidění ještě nová bootovací animace.

" frameborder="0" height="360" width="640">

" frameborder="0" height="360" width="640">

Autor článku