Hlavní navigace

Další dva veteráni z týmu Windows odchází. Tentokrát pryč z Microsoftu

2. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Reorganizace v Microsoftu probíhá na plné obrátky a ani na konci roku nebyl klid. V poslední době se na mnoha pozicích vystřídali různí lidé, někteří pak firmu zcela opustili. Specificky z týmu Windows nedávno vypadli dva veteráni – Myerson a Harris. Od 1. ledna se tým musí obejít bez dalších dvou vlivných pracantů. Ti ale tentokrát nešli pracovat na jiných interních projektech, ale společnost zcela opustili.

Tip: Microsoft se transformoval, aby zůstal relevantní [Přehled roku 2013]

Jon DeVaan pracoval v Microsoftu skoro 30 let. Svůj odchod oznámil prostřednicím Facebooku. Zatím se hodlá věnovat rodině. V posledních letech let si především připsal zásluhy za pomoc s uvedením Windows 7 po veřejností záporně přijatých Windows Vista. Jeho popularita v rámci firmy dosáhla takové úrovně, že po něm jednou vývojáři pojmenovali ranou verzi Excelu. Říkali jí Excel DeVeloper Release. Ztráta vlivného DeVaana dokazuje, že Microsoft reorganizaci myslí smrtelně vážně.

 

A že nezůstane kámen na kameni. Grant George pro změnu stál dlouhá léta ve vedení týmu pro testování v divizi Windows. Do Microsoftu nastoupil v roce 1994 a začal testovat v nově vzniklé divizi kolem kancelářského balíku Office. Jeho pracovní výkon pochválil dokonce sám Sinofsky, jenž už ve firmě taktéž nepracuje.

Veterán Jon Devaan opustil Microsoft
Veterán Jon Devaan opustil Microsoft | Foto: The Next Web

Zdroj: GeekWire | AllThingsD via Neowin