Hlavní navigace

Další informace o Lumii 940 XL popírají předchozí. Jen 16GB úložiště?

1. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

O chystaných telefonech od Microsoftu jsme už slyšeli, ovšem zatím nikdy mnoho podobností. Objevily se nicméně informace o základních parametrech dvou dražších modelů. 5,7" model na nás teď vyskočil z databáze benchmarku GFXBench. Údaje nicméně nesouhlasí s tím, co bylo uvedeno předtím. Podle databáze by měl telefon mít místo 3 GB pouze 2 GB operační paměti a místo 32GB jen 16GB úložiště.

 

Sedí např. velikost a rozlišení obrazovky. Novinkou je údaj o grafickém čipu, jímž by mělo být Adreno 430. Popisovaná budoucí Lumie je známá jako model RM-1100. Zahraniční média mu říkají Lumia 940 XL, osobně ale pochybuji, že by nová vlajková loď měla mít takové parametry. Procesor je lepší, jinak ale rok stará Lumia 930 rovněž má 2 GB operační paměti a rovnou 32GB úložiště, což je rozumný základ pro drahý telefon (s ohledem na náročné používání).

Něco prostě nesedí. Původně hlášené údaje o hardwaru zněly přesvědčivěji. Možná jde jen o jiný testovací model, ale tohle jako nástupce Lumie 930 jednoduše nezní. Další úniky informací nám snad věc osvětlí. Uvedené údaje berte čistě jako spekulativní.

Zdroj: GfxBench via Neowin