Hlavní navigace

Další konvertor videa s podporou GPU

29. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Cyberlink po PowerDirector 7 uvádí další nástroj pro práci s videem, který dokáže těžit z výhod Nvidia CUDA, ATI Stream nebo procesoru Intel Core i7. Na rozdíl od čistokrevného editoru je novinka MediaShow Espresso jednoduchý konvertor ve stylu známějšího Badaboom.

Sympatická je podpora množství grafických karet (viz web), od Nvidie si akceleraci vychutnáte s GeForce 8600 GT a výše, včetně mobilních verzí, Quadro i Tesla. U ATI se podpora týká Radeonů HD 4650 a silnějších, ale vzhledem k horší (jiné nebo žádné) funkčnosti ATI Streamu to berte spíše jako zajímavost.

Desetinásobné zrychlení z grafu nebudeme brát příliš vážně, když neznáme podmínky měření. Zajímavá je fronta zpracování, která vytíží všechna jádra procesoru, jestli totéž dokáže i se čtyřmi jádry GPU se Cyberlink nezmiňuje. Na vstupu lze použít jakýkoli formát videa, u výstupu se opět píše pouze o profilech pro iPod, iPhone, Sony PS3, PSP, Xbox a YouTube HD. Zda-li je možné výstup ovlivnit vlastním nastavením zatím nevíme, budeme si muset počkat na reálné testy. Vtipné je, že Cyberlink myslí i na ekologii a vyzdvihuje funkci vypnutí počítače po dokončení převodu. S takovou rychlosti se přece jen párkrát otočíme na křesle a práce je hotova :)

CS24

Plnou verzi MediaShow Espresso pořídíte za 39,95 dolarů, zatím nelze vyzkoušet trial verzi. Už zmíněný Badaboom stojí jen 29,99 dolarů s podobnou funkčností, navíc umí využít více GPU najednou (pro více videí současně). Jestli podpora pro Core i7/ATI Stream a samovypínání stojí za 10 dolarů už nechám na vás.

Zdroj: Nvidia, Cyberlink

Autor článku