Hlavní navigace

Další novinkou ve WP 8.1 Update 2 je podpora MKV. Shrnuli jsme vylepšení

21. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

V průběhu minulých týdnů se vyrojilo dost drobností kolem Windows Phone 8.1 Update 2. Je víc a víc líto, že tuto verzi systému většina uživatelů nikdy nedostane. Microsoft v ní roztřídil nepřehlednou obrazovku nastavení do kategorií, navíc v nastavení můžete vyhledávat psaním, případně jednotlivé položky připnete na hlavní obrazovku.

Úplně nově lze spravovat oprávnění pro aplikace. Dále Windows Phone 8.1 Update 2 podporují klávesnice přes Bluetooth. Všimli byste si také úplných drobností. Např. na hlavní obrazovce už šipka na spodku není sama – navštívil ji vysvětlující popisek Všechny aplikace. Konečně máte také možnost přejmenovat svůj telefon. To jste doteď mohli jedině na počítači, případně na webu.

 

Což bylo značně nedotažené. Novým telefonům Microsoftu určil bezpečnostní funkci, která spolehlivě otráví každého zloděje. Podporu přenosů videa v sítích LTE ocení málokdo, ale je tady. Posledním objevem se stala nativní podpora videa v kontejneru MKV, kterou přehraje výchozí přehrávač od Microsoftu.

MKV podporuje od prosince také aplikace Xbox Video pro Windows 8.1, systémová podpora se pak objeví ve Windows 10. Redakce Windows Central připravila videa, takže si novinky pohodlně prohlédnete. Díky drobnostem Microsoft vyrobil nejdotaženější verzi Windows Phone vůbec. Reakci na časté výtky ale ocení jen pár vyvolených. Většinu lidí čekají až Windows 10.

MMF24

Zdroj: Windows Central 1 | 2