Hlavní navigace

Další Surface Pro vznikne a bude kompatibilní se stávajícím příslušenstvím

11. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V Microsoftu se všechno mění, což člověka vede k otázce, jak to bude s produktovou řadou Surface. Tyto hybridní laptopy, případně tablety, jak chcete, se dočkaly posledního oživení v květnu. Podle různých zpráv v posledních měsících se zdá, že Surface Pro 3 se daří slušně. To je ale dost neurčitá představa a do této chvíle Surface pro Microsoft mohutně výdělečný nebyl.

A nové vedení zaujímá stanovisko, že nevýdělečné byznysy úplně nepotřebuje. Nad tablety domácí produkce tudíž visel otázník. Teď už ne, Redmondští na blogu potvrdili, že další Surface Pro vznikne a že bude podporovat stávající příslušenství, které vzniklo pro model Pro 3.

 

Současně potvrdili, že stávající třetí generaci bude možné upgradovat na Windows 10. Mimochodem, toto sdělení bylo primárně cílené na podnikovou sféru, které se Microsoft snaží udělat radost s Desítkami. Oznámil, že firmám poskytne každý měsíc instalační obrazy s firmwary a ovladači – Surface Pro 3 je aktualizován každý měsíc skrze Windows Update.

Současně jim poskytne tříletou záruku. Zbývá vyřešit, co se stane se Surface RT a Surface 2. Tyto modely pohání procesory ARM a Windows RT. Microsoft pouze říká, že nás informuje v budoucnu. Takové vyjádření aspoň obdržela Mary Jo Foley. Jeden její kontakt tvrdí, že ani nevznikne další Surface s procesorem ARM.

MMF24

Lotus teď také používá Surface Pro 3 jako jako náhradu za tablety a notebooky
Lotus teď používá Surface Pro 3 jako jako náhradu za tablety a notebooky | Foto: Microsoft

Zdroj: Surface Blog | ZDNet