Hlavní navigace

Další únik: na torrenty dostala Windows Server 2012 RTM, Windows 8 Pro již brzy

6. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Windows 8 jediný den po dokončení unikla. Edici Enterprise, určenou pro podniky, piráti již několik dní dobu mohou zkoušet. Ruský WZOR v sobotu oznámil, že je k dispozici také serverová varianta Osmiček. Konečné sestavení Windows Server 2012 se už také potuluje ve výměnných sítích. Obraz dosahuje objemu 3,23 GB, obsahuje systémové varianty Standard a Datacenter. Prý jde o oficiální, neupravenou kopii. Mnohem více by nás ovšem překvapilo, kdyby se někdo pokusil na web nahrát Windows RT, která budou samostatně neprodejná.

Prozatím tedy unikla klientská a serverová Windows nové generace. Na druhou jmenovanou nicméně zákazníci nebudou čekat tak dlouho jako na klientskou. Jestliže budou Windows 8 v prodeji od 26. října, na Windows Server 2012 si počkáte pouze do 4. září.

 

WZOR hodlá v blízké době vypustit ještě Windows 8 Pro, která budou určena běžným uživatelům, nikoli jen podnikové sféře. Mezitím vydal další kopie Windows 8 Enterprise, avšak tentokrát jde o edice bez označení „N“, tedy o ty, které obsahují Windows Media Player. Původně totiž unikly Osmičky bez tohoto multimediálního přehrávače. Navíc obsahovaly i vložený produktový klíč, což tyto obrazy nemají.

Zdroj: Neowin | WinUnleaked