Hlavní navigace

Další velký split. Symantec se rozdělí na dvě firmy: bezpečnostní a datovou

13. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

V říjnu byla oznámena už tři důležitá dělení velkých společností. PayPal se odštěpí od eBay, z HP se stanou dvě společnosti a vejpůl se rozdělí i Symantec. Firma to oznámila minulý týden s tím, že k rozdělení dojde do konce roku 2015.

Symantec se rozpadne na dvě části. Jedna se bude zabývat bezpečnostním softwarem pro firmy i domácnosti, šifrováním, ochranou serverů a vydáváním certifikátů SSL. Tato část za fiskální rok 2014 utržila 4,2 miliardy dolarů. Druhá firma se bude zabývat daty: uchováváním, správou, zálohou a analýzou informací uložených v privátních i veřejných cloudech. Tato část v posledním roce utržila 2,5 miliardy dolarů.

 

Společnost si od rozdělení slibuje rychlejší růst. Data i bezpečnost se odvíjí různými směry a odlišným tempem, nezávislost by nově vzniklé firmy neměla dále brzdit. Každá firma bude mít vlastní prostředky, výzkumné oddělení a také různé partnery.

V posledním čtvrtletí, které skončilo 4. července, firma vykázala čistý zisk 236 milionů dolarů, což je o 50 % více než loni ve stejném období. Růst tržeb však byl jen 2%, za celý kvartál Symantec utržil 1,74 miliardy dolarů. Díky tomuto poměru se hrubá marže zvýšila z 13,1 na 18,6 %.

Zdroj: Symantec