Hlavní navigace

Další Windows Phone se zřejmě blíží, přinesou dlaždici se stavem baterie

14. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Majitelé telefonů s Windows Phone si patrně všimli, že Microsoft zaktualizoval systémovou aplikaci Battery Saver. V poznámkám k vydání u dvou funkcí uvádí, že vyžaduje verzi systému 8.1.14203, případně novější. Což je zajímavé, protože pokud používáte Preview for Developers, máte v telefonu sestavení 14192.

Nová verze Battery Saver

Tento údaj naznačuje, že se již brzy dočkáme další aktualizace Windows Phone. Mohlo by teoreticky jít o Update 2 pro dlaždice ve verzi 8.1. Každopádně, v kombinaci s uvedeným a zatím nedostupným sestavením nabídne aplikace pro sledování stavu nabití akumulátoru aktivní dlaždici.

Údaje o nabití nám na hlavní obrazovce formou dlaždice momentálně zprostředkovává maximálně aplikace třetí strany, jež se nazývá prostě Battery. (V obchodě se podobně či stejně pojmenovaných kousků nachází více.) A co víc, Battery Saver nabídne aktualizace v reálném čase. Což možná nezní jako velká věc, ale je to obrovská věc.

 

Např. uvedené Battery se aktualizuje jednou za třicet minut, což je limit stanovený Microsoftem. V sestavení 14203 si dále budete moct Battery Saver přidat k položkám z nastavení, k nimž máte rychlý přístup k centra akcí. K dalším novinkám, které objevíte už teď, patří možnost zobrazíte aplikace spotřebovávající energie v časovém rozpětí.

Nástroj jasněji naznačuje, co říkají grafické ukazatele u aplikací – jeden ukazuje spotřebu při běhu na pozadí, druhá kolik daná aplikace spotřebovala v popředí. Rádi byste věděli, která aplikace v posledních 24 hodinách spotřebovala kolik procent uložené energie? To se teď dozvíte. Microsoft navíc tvrdí, že přepracoval způsob měření. Dočkáme se přesnějších informací.

MMF24

Nová verze Battery SaverNová verze Battery Saver

via Windows Central