Hlavní navigace

Daňové přiznání vyplníte online v prohlížeči i z mobilu či tabletu

25. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro majitele datových schránek je jedním z nejjednodušších způsobů, jak podat daňové přiznání a přehled o příjmech pro zdravotní pojišťovnu a ČSSZ, nástroj Form Filler a jeho interaktivní formuláře. Je dostupný pro Windows, Linux i OS X. Co když ale nechcete žádný software stahovat nebo byste formuláře chtěli vyplnit na jiných platformách či přímo v prohlížeči?

 

Tvůrce Form Filleru, společnost Software602, letos uvedla webovou variantu interaktivních formulářů, která však vyžaduje Active X (Internet Explorer) či doplněk Java (ostatní prohlížeče), a také aplikace pro Android, iOS, Windows Phone a Windows 8.

MMF24

Formuláře se od těch dřívějších offline prakticky neliší, mají i stejné funkce. Některá pole se sama automaticky vypočítávají, na konci si můžete nechat správnost zkontrolovat robotem, přiložit přílohy a pomocí datovky odeslat. Daňový formulář je navíc těsně propojen s těmi pro ČSSZ a zdravotní pojišťovny, takže nebudete muset spoustu polí vyplňovat znovu, ale načtou se z přiznání k dani z příjmů.