Hlavní navigace

DeepZoomPix: Fotogalerie v oblacích

16. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

DeepZoomPix je nová technologie, vytvořená za pomoci Silverlightu, Windows Azure, Expression Studio a Deep Zoom. Umožňuje tvorbu interaktivních webových fotogalerií s poměrně širokými možnostmi prezentace.

Galerie přitom těží ze zmíněného Deep Zoomu, kdy zvládá zobrazované fotografie plynule přibližovat až do velmi vysokých detailů (pokud jimi snímek disponuje), aniž by došlo k většímu přenosu dat, než je nutné.

Pro snadnou orientaci ve značných množstvích obrázků se nabízí hned několik módů zobrazení, stejně jako kategorizace snímků pomocí tagů. Nechybí automatické promítání snímků, známé pod pojmem SlideShow.

Projekt se prozatím nachází ve stavu technického dema, dostupného až do 31. prosince 2009. Na oficiální stránceEN se nachází ukázková galerie. Pro správné zobrazení potřebujete webový prohlížeč vybavený SilverLightemCZ.

Každý uživatel si navíc může po přihlášení se svým Windows Live ID vytvořit galerii vlastní. Fotky lze nahrát z lokálního úložiště, ale rovněž z FacebookuCZ, FlickruEN nebo příslušného RSS kanálu. Vývojáře zajisté potěší nástroje pro integraciEN DeepZoomPix vlastních webových stránek.

Zdroj: Softpedia