Hlavní navigace

Dell Adamo: jak se vyrábí konkurence pro MacBook Air?

11. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dell Adamo, jak se tato novinka bude jmenovat, byl zběžně představen na počátku tohoto roku na veletrhu spotřební elektroniky CES. Nejsou známy jeho přesnější parametry, netušíme, jaký hardware bude ukryt uvnitř. Na zbrusu novém videu si ale můžeme prohlédnout, jakou technologií se bude Adamo vyrábět (ta elegantní robotická ramena jako z pixařího Wall-eho však ve fabrikách Dellu asi nebudou).

Co je tedy známé? Adamo nabízí tři USB konektory (jeden z nich kombinovaný s konektorem eSATA), výstup na displej realizovaný konektorem DisplayPort a klasický síťový konektor. Displej má úhlopříčku třináct palců a je superlesklý. Překvapí především velmi tenký napájecí adaptér, který se bude velmi snadno přenášet. Užitečná bude také plně podsvícená klávesnice.

Notebook by měl být k dispozici ve dvou provedeních: základní stříbrné, které můžete vidět zde na fotografiích, a v matném černém povedení. Jak vidíte, je Adamot opravdu tenké, velmi tenký je především displej s LED podsvícením.

Bude zajímavé sledovat, jak si Adamo na trhu povede, jakou bude mít harwarovou výbavu (některé zdroje hovoří o osazení SSD diskem o nevelké kapacitě 16 GB) a jak bude nastavena jeho cena. Již nyní však můžeme předpokládat, že půjde o stylové zboží, za které si výrobce nechá náležitě zaplatit.