Hlavní navigace

Dell chystá 9,99 mm tenký notebook

11. 9. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Konkurence pro Macbook Air. Tak zněla stručná, ale výstižná charakteristika notebooku Dell Adamo v době, krátce po představení. Bohužel prodeje následně ukázaly své a velké naděje společnosti Dell vzaly za své především kvůli kombinaci vysoké ceny a nízkého výkonu. O Dell Adamo jste si mohli přečíst i v některém z našich článků.

Nyní se společnost Dell zdá se ke konceptu Adamo vrací. Nový a zatím záhadný Adamo XPS bude extrémní, minimálně co se rozměrů týče. Měl by totiž pokořit právě i Macbook Air - tloušťka notebooku by měla být přesně 9,99 mm (pro srovnání tloušťka Macbooku Air je 4 mm v přední části a 19,4 mm v části zadní).

CS24

Kromě tloušťky a šířky 340 mm, která napovídá, že nepůjde o minibook, ale klasický 13" model, se také spekuluje o tom, jakým procesorem bude nový model osazen. Nejvíce odborníků se v současnosti klaní k 32nm novince od Intelu známé pod kódovým označením Arrandale, která by se měla objevit počátkem příštího roku.

Bohužel to vše jsou zatím jen spekulace a internetová stránka s obrázkem je tak zatím jedinou oficiální informací, kterou Dell o svém plánovaném modelu vypustil. Pokud chcete být mezi prvními, kdo informace o novém Dellu Adamo získá, zaregistrujte se na tomto webu, nebo ještě lépe sledujte pravidelně ExtraNotebook.cz. My si tento kousek totiž rozhodně nenecháme ujít!