Hlavní navigace

Den poté Microsoft vydal další Windows 10 Insider Preview. Do Fast ringu zamířilo sestavení 15061

18. 3. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to neuvěřitelné, ale Microsoft v tomto týdnu stihl vydat ještě jeden Windows 10 Insider Preview. Rozestup mezi dvěma vydáními byl pouhý jeden den. Co k tomu říct? Snad jen to, že se bavíme o sestavení 15061 a vyšlo pouze pro počítače ve Fast ringu, nikoli pro smartphony. A také že se seznam známých chyb krátí. Ještě, než se na něj podíváte, uvedu, že včera Microsoft rovněž uvolnil Windows 10 Insider Preview build 15058 pro počítače zapojené do Slow ringu. Upozornila na to Dona Sarkar na svém Twitteru. Ano, jedná se o sestavení, jež bylo pro Fast ring uvolněno začátkem tohoto týdne.

MMF24

Provedená vylepšení

V téhle situaci jen projdeme po bodech, co vše se Microsoftu podařilo vyřešit. Seznam oprav vypadá následovně:

  • Při sledování videí ve formátu MP4 v aplikaci Filmy a TV pořady mohl být obraz někdy narušený chybami v zobrazení.
  • Při prvotním nastavení systému po instalaci jste se při vytváření nového účtu Microsoft mohli zaseknout v poli pro zadání data narození.
  • Některá připojení k VPN se mohla ztratit z přehledu sítí.
  • Některé hry využívající Direct3D 9 mohly mít problémy se spuštěním. Dočasným řešením bylo nastavit v systému to rozlišení, které bylo určeno jako doporučené. Od toho nyní můžete upustit.
Někteří z nás při tomto tempu nestíhají instalovat všechna sestavení Někteří z nás při tomto tempu nestíhají instalovat všechna sestavení

Známé problémy

Když se podíváte na seznam veřejně známých chyb, zjistíte, že se jedná o stejné chyby jako minule. Nepřibyla ani jedna. Určitě je ale dobré si je připomenout:

  • Nelze stahovat jazykové balíčky. Ty dříve nainstalované používat můžete.
  • Během procesu upgradu se po restartu může objevit chyba 8024a112. Narazíte-li na ni, počítač ručně restartujte. Když všechno selže, počítač úplně vypněte a znovu zapněte. Instalace by pak měla pokračovat.
  • Windows Update může hlásit, že byla instalace některých aktualizací zrušena, ale systém bude pravidelně kontrolovat dostupnost nových aktualizací. Pokud se to stalo i vám, tento klíč v registru odstraňte: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update\RequestedAppCategories\8b24b027-1dee-babb-9a95-3517dfb9c552.
  • Kvůli chybné konfiguraci reklamního ID mohou padat některé aplikace. Pokud jste se s tímto problémem setkali, v registru odstraňte tento klíč: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AdvertisingInfo.
  • Nezobrazuje se výzva k restartu pro dokončení instalace nového firmwaru k zařízení Surface.
  • Při vysílání přenosu ze hry můžete na své obrazovce spatřit problikávající zelené okno v tzv. game baru. Tato anomálie je viditelná pouze vám. Ti, kdo přenos sledují, vidí obraz bez chyb.